Garderobe Gallup
Mekkojahtia / A la poursuite de la robe idéale

Kielenhuoltopeli / Finnois niveau avancé

Kielenhuolto

Sain linkin mainioon kielenhuoltopeliin ; yhden kerran sain erinomaisen tuloksen mutta ulkosuomalaisella riittää petrattavaa ! Merci Edith...  =o)

   *   *   *

Voyelles_finnois Un test de perfectionnement pour nos amis finnophones et tout particulièrement les expatriés loin de chez eux ! Pour les francophones, je propose de découvrir les particularités de finnois dans Wikipedia qui les explique fort bien.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

loistopeli! vanhaja pilkuttajana sain hyvän tuloksen:)

Mulla olla jo hoono soomi, 1 vuosi Jenkkilässä ja pelistä tuli tulos: tyydyttävä. Tosin olen kyllä ihan nööbö suomenkieliopin suhteen, olenkin ajatellut, että saattaisi olla ihan hyvä sitä hiukan kertailla, koska kirjoittaminen on alkanut kiinnostaa tämän bloggauksen asiosta todella paljon.

Bloggauksen hyviä puolia onkin kielihuolto ; näitä voisi penkoa esiin lisää - harmi etten ole jemmannut aiemmin vastaantulleita juttuja, kun ei ollut tota del.icio.us -kirjanmerkkijemmaamoa...

Pitanee menna tsekkaamaan.

Tulos oli "hyva". Ei kuitenkaan erinomainen. Mutta mita mina tiedan Alavudesta?

No oli aika hankalia juttuja pengottu tuohon, jos löydän yleishyödyllisempää kielenhuoltoa niin laitan jatkoa...

No voi harmi, mä sain vain tyydyttävän. Siis mä muutin Suomesta pois 20 vuotiaana ja sen kyllä huomaa! Toisekseen olin Suomessakin jo hiukan "kielivammanen" koska olin kielikoulussa ja lapsena jo opin kaksi kieltä. Eli puhun montaa kieltä, mutten yhtäkään täydellisesti. Toisaalta ihan kivaa myös näin.
Paljon terveisiä Pariisiin!

Mä muutin 19vee ja huomaa kans, mutta yritys on kova. Lapsille pakotan itseni puhumaan suomea, mutta ranska tulisi spontaanisti helpommin.

Onko kielivammanen sitten polyglotte ranskaksi ?! =o)

Koska teen kielenhuoltoa osittain työkseni, olisi ollut noloa, jos olisin saanut muuta kuin erinomaisen tuloksen. Testissä on silti mukana huonoja kysymyksiä (esim se "Iloitsen siitä, kun hän on terve" voi kyllä olla ihan oikeinkin, kaikkihan riippuu kontekstista...) ja itseäni hidasti alussa se, että luulin, että pitää osua pallukkaan, vaikka valinnan pystyi tekemään osumalla mihin vain sanassa tai lauseessa.

Osoitteessa http://www.kotus.fi/index.phtml?s=545 voi muuten testata ainakin pilkkusääntöjen, lyhenteiden ja sanaston osaamistaan :-) Varsinkin pilkkusäännöt ovat kinkkisiä, kun nykyproosa noudattaa hyvinkin paljon säännöistä poikkeavia standardeja.

Haa hienoa, kiitos ! Yritän löytää ne ranskankieliset vastineet joita tehtiin konttorilla joku aika sitten ; harmi ei ollut tota del.icio.us -jippoa vielä silloin.

http://www.blogilista.fi/blogi/maurelitan-linkit-del-icio-us/26133

Minulla tuli vaikka kuinka monta tyydyttävää ennen erinomaista, vaikka valinnat olivat oikeita. Sitten vasta tajusin, että se olikin nopeuspeli ja aloin huiskia nopsempaan (hankala tällaiselle huononäköiselle). Sitä en huomannut lopultakaan, että täplän sijasta riittää osuminen minne vain sanan alueelle!

Kiitos Kotus-linkistä, jospa!

Tulos oli 'hyva' ja jotenkin tuntui, etta se johtui vain siita, etta oli onnea matkassa. Vai sanotaanko 'onni matkassa'...

Ah mitenpain se nyt menikaan.

Ma olen ensimmaisena keksimassa uusia sanoja, nama vuodet ulkkarina ei tee nannaa suomenkielelle... ;)

Tamakin tays virheita! Hauska testi!

Eläköön ulkkarit ja luova kielenhuolto !

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)