Kielenhuoltopeli / Finnois niveau avancé
Les Mille Lacs : restaurant finlandais à Paris / suomalaisravintola Pariisissa

Mekkojahtia / A la poursuite de la robe idéale

Mabillon Ja kolttumetsästys jatkui hyvässä seurassa Mabillon-korttelissa tänään... Cop Copine -liikkeen aarreaitasta löytyi parikin mahdollista asua, mutten osannut päättää ostaisinko.

Suomi-koulun yleiskokouksen siivellä olin ottanut iltapäivän vapaata, ja ehdimme muutaman kaupan ja pikaisen terassin lisäksi kävelemään upean syksyisessä valon kaupungissa mm Panthéonin nurkilla.

Päivän kruunasi blogimiitti ; puolimaratonia kaupunkiin juoksemaan tullut Gnothi Seauton hurmaavine vaimoineen ja tyttärineen ilahdutti meitä Suomi-koululaisia seurallaan Contrescarpe-terassilla ja lupasimme treffata taas uudestaan - ehkä puistossa tai muualla sopivammalla leikkipientareella.

Myös viime viikonloppu oli upean aurinkoinen, ja fillariretkemme kohteena oli vaihteeksi Bastille. Pojat ihmettelivät miten Canal Saint Martin voi olla maan alla Richard Lenoir -leikkipuistonkin kohdalla, ja sitten ilmestyy taas näkyviin Arsenal-altaana aukion toisella laidalla. Pariisissa riittää ihmeteltävää !

   *   *   *

Bastille La chasse à la robe idéale pour le mariage de mon frère poursuivit son cours en bonne compagnie cet après-midi... Chez Cop Copine je débusquai plusieurs modèles mais n'arrivai pas à me décider.

Grâce à l'assemblée générale de l'Ecole finlandaise de Paris, j'avais pris mon après-midi pour sillonner les rues et les boutiques de la rive gauche avec une copine, et notre balade agréable se termina aux alentours du Panthéon.

La journée fut couronnée par un rendez-vous de bloggeurs ; les enfants et moi avons bu un jus sur une terrasse de la place Contrescarpe en compagnie d'un Blogistanais avec sa charmante femme et son adorable fille.

Ci-contre également des prises du WE dernier, où motivés par le soleil nous avons pris nos vélos pour aller jusqu'à la Bastille. Les enfants s'étonnaient notamment comment le Canal Saint Martin devient souterrain et réapparaît au bassin de l'Arsenal. Les merveilles de Paris !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Korjauksena Panthéon-linkit (blogi nikottelee enkä pääse postauksen kimppuun) :

http://fi.wikipedia.org/wiki/Panth%C3%A9on_(Pariisi)

En correction pour le lien de Panthéon (typepad n'étant pas accessible pour une correction du texte en ce moment) :

http://fr.wikipedia.org/wiki/Panth%C3%A9on_de_Paris

Hyvä vinkki toi Bastille kummipoikamatkaani ajatellen. Pitäisi varmaan yrittää mahduttaa sekin listalle, vaikkei Pariisia päivässä kierrä:(

Bastillesta kävelee sitten kätevästi eteenpäin ; ne kanaalin laidat on tosi kivat, sulkuportit ja kaikki - lisäksi siinä on hauskoja putiikkeja ja baareja terasseineen esim Chez Prune ja siitä ylöspäin :

http://www.fra.cityvox.fr/bars-et-boites_paris/chez-prune_7889/Profil-Lieu

Vähän aidompaa korttelia kuin muut, tosin kyllä alkaa turistitkin löytämään sinne. Tosi ihana peruspariisilainen halpa ja hyvä ravintola on Chez Maurice :

http://club.fra.cityvox.fr/restaurants_paris/restaurant-de-bourgogne-chez-maurice_3940/Profil-Lieu

Voi miten ihania kuvia, mulle Pariisi on ehdottomasti yksi lemppari kaupungeista ja nyt haaveilen, että pääsisin sinne vielä joskus mieheni kanssa, joka ei ole Euroopassa käynyt. Mutta asuu serkku siellä, joten sinne on mukava aina matkustaa, on majapaikka ja asiantunteva opas aina käytössä.

Kotiuduimme eilen illalla väsyneinä mutta onnellisina, mukava oli tavata!

-gs

Oli todella upeeta treffata, ja pojat puhuivat vielä pitkään miten ihanaa oli tavata teidän tyttö ja leikkiä sen kanssa.

=D

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)