Spotify-kutsuja & invitations [loppuivat toistaiseksi / épuisées pour le moment]
2009 rocks

Kuusi asiaa minusta * six choses sur moi

Katapultti haastoi listaamaan kuusi asiaa itsestäni :

Lumitulppaani 1. Olen auttamattomasti addiktoitunut Spotify-softaan !

2. Varasin juuri lennot hiihtolomalle ; tulemme viikoksi oikeaan talveen kotimaahan. Äkkiä kunnon lumihanget kiitos...

3. Inhoan sydämeni pohjasta Ranskan koulusysteemiä ja haudon haavetta perustaa yksityinen suomalaista opetustapaa käyttävä koulu Pariisiin, mutten tietenkään ikinä tule sitä tekemään. Kismittää vaan kun luen kotimaisista lehdistä miten joku 6vee eskarilainen leikkii legoilla, kun oma samanikäinen opettelee koukeroista kaunokirjoitusta ja pänttää ulkoa 12-rivisiä loruja.

Caterham 4. Patrick McGoohan oli suursuosikkejani ja poismenonsa hyvin surullinen uutinen. Danger Man ja etenkin kulttisarja The Prisoner ovat ainutlaatuisia television kulmakiviä. Moisia helmiä ei enää tehdä, mitä nyt Twin Peaks hipaisi läheltä... Kuvassa sarjassa nähty Caterham-auto, Pariisin liepeillä sijaitsevasta vuokraamosta.

5. Pariisin alennusmyynneissä alkoi toinen kierros (lisäale) eilen ; mielestäni todella kehnosti alkanut ale ei juuri parantunut. Saaliina kaksi vyötä (hovihankkijani Motivi), normaalihintainen Ecriture de Chanel -rajauskynä, muutamat housut lapsille -50%... ei juuri mitään mainitsemisen arvoista.

6. Opin juuri tänään uuden suomalaisen kirosanan : "toimistokelpoinen". Voiko olla kammottavampaa ilmaisua ? Jos yksikään vaatteistani on tuollainen, heti armotta kierrätykseen. Lapsuuden inhokkisanani "siisti" taas on nykyään ihan... no, siisti !

En haasta ketään mutta tipauttelen vinkkiä erinäisiin kommenttilaatikoihin, jatkaa ken halajaa.

   *   *   *

Une co(mpatriote)-bloggeuse m'a lancé le défi de lister six choses sur moi, au hasard. Les voici :

1. En quelques semaines, j'ai développé une dépendance gravissime à Spotify !

2. Je viens de booker des vols pour nos vacances de ski en Finlande, youpi. Vite, plein plein de neige merci...

3. Je déteste cordialement le système scolaire français et rêve de monter une école appliquant la méthode finlandaise et le programme français à Paris -que je ne ferai jamais. Je rage de lire que les Finlandais de six ans jouent aux Legos pendant que le mien au même âge apprend à écrire en attaché (cette écriture bizarroïde du CP du moment que je ne maîtrise pas moi-même) et récite par coeur des poésies de douze lignes.

Numero6 4. Patrick McGoohan était une figure incontournable avec les séries télé cultes Destination Danger et surtout The Prisoner. Une triste nouvelle pour les fans de l'agent secret le plus classe de l'histoire.

5. La deuxième démarque des soldes n'a guère amélioré mon butin : deux ceintures (Motivi), un eyeliner Ecriture de Chanel au prix normal, quelques pantalons pour les enfants jusqu'à -50%... bref, rien de révolutionnaire.

6. J'attends avec impatience la sortie avec ma bande de Finlandaises au coeur du Marais, un apéro au Petit Fer à Cheval suivi d'un dîner au Coude Fou.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

"Jos yksikään vaatteistani on tuollainen, heti armotta kierrätykseen" :D

Mikä siinä sanassa oli vikana ;)

"Toimistokelpoinen" antaa mielikuvan univormusta, samaan muottiin valetusta bisnes-lookista, niskakarvat nousee pystyyn jo ajatuksesta että olisin toimistokelpoinen. Iiik.

Taustatietona mainittakoon että olen jenkkifirmassa jossa (puoli)vitsinä on dress code ja vaikka mitä kivaa... ja minulla on kunniakysymyksenä pukeutua omaperäisemmin ja välttää jakkupukuja. Traumansa kullakin. =D

Hyi mä kuolisin jos näyttäisin toimistokelpoiselta! Kaamea sana!

Täältä tulee kannatusta suomalaiselle koulullesi, ilmoitan jo neljän kuukauden ikäisen poikani mukaan!;) Itsekin ranskansuomalaisena kauhistelen paikallista systeemiä.

Löysin juuri blogisi ja tykkään kovasti, kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisista aiheista. Hyvää jatkoa!

Hei R.B. ja tervetuloa ! Oliskin rahkeita tuon koulun perustamiseen, mutta pelkkä ajatus maan byrokratiasta ja opetusministeriön pomotuksesta hirvittää...

Onneksi on Suomi-koulu ; jos olet Pariisissa ilmoitathan omasi sinne kun täyttää 2v että varmasti saa paikan kolmivuotiaana. =)

Otapa ainakin vastaan palkinto, joka siis blogissani, haasteeseen kun jo ehdit vastata!

haha. ranskalainen koulusysteemi:) yksi hyvä ystäväni kerran sanoi, kerrottuani hänelle, että lapset voi heittää "kouluun" jo kaksivuotiaana, että "kummallista, etteivät ne sitten kuitenkaan ole sen fiksumpia". Mikä on ihan totta: koulu aloitetaan turhan aikaisin, se perustuu paljonti ulkolukuun (joskus se on kyllä hyväkin asia) eikä oivallukseen. Mitä hyvää voi seurata siitä, että opetellaan ulkoa menneitä, eikä oivalleta mitään?

Enempiä lapsia en kouluun ilmoita - omani ovat jo loppusuoralla, mutta selustatykitystä antaisin yritykselle.

Mieleeni tuli, että oletteko miettineet esim. Montessori-pedagogialla toimivia kouluja? Pariisissa luulisi olevan tarjontaa monenmoista.

"Toimistokelpoinen". Hyi! Onneksi meillä voi kulkea farkuissa ja tennareissa, jos huvittaa.

Laitoin vähän propagandaa blogiini minäkin. Monenmoisen uhan alla on Ranskan julkinen koululaitos - yksityisethän ne vaan porskuttaa.

Täytyypä tutustua tuohon Suomi-kouluun, kiitos vinkistä! Vähän hirvittää jo pojan puolesta, kun ranskalaiseen kouluun joutuu ja vielä kaksikieliseksikin pitäisi oppia...No eiköhän se siitä...

Susu kiitos, kiirehdin kurkkaamaan !

Oben, opetusministerikin täällä luuli että 2vee alkaen lapsille vaihdellaan vaan vaippaa, mutta (valitettavasti) opettelevat jo kaunokirjoituksen alkeita 5vee - apua. Todistetusti aikainen aloitus, pitkät koulupäivät, liian kunnianhimoinen oppisuunnitelma ja ulkoluku eivät tuota odotettuja tuloksia.

Stazzy, Montessoria on jo vilkuiltu mutta ovat aivan väärällä puolella kaupunkia ja organisaatio mutkistuisi entisestään... *kauhunväreitä*

Anzi, konttorikelvottomuus rokkaa ! =D

Sari, vastasin sulle antaumuksella - tuosta voisi tehdä ihan oman postauksensa. Inhoan noita ammattiyhdistyskiihkoilijoita joille mikään vastapuolen veto ei voi olla piiruakaan parempaan päin ihan periaatteen vuoksi. Nämä poliittiset kiistat vetävät aina maton alta kaikilta uudistuksilta joita kipeästi tarvittaisiin. Resurssit ovat huonosti organisoitu ja niitä ei pitäisi vähentää, mutta jotain tarvis tehdä ja sassiin.

R.B. Olen siis myös Pariisin Suomi-koulun bloggaaja, tervetuloa ja kyllä se siitä, vertaistuki helpottaa ja kyllä ne lapset selviävät hienosti kunhan vanhempansa kestävät !!! http://suomikouluparis.wordpress.com/

Jos tarvitset työvoimaa kouluusi, niin tiedät mistä kysellä ;)

Jee mimmit maailma pelastuu kun saatiin pätevää työvoimaakin !!!

Heissuli täältä Ruotsista,
Meiltä päin muutti hollantilainen perhe takaisin kotiseuduilleen, kun eivät kestäneet Ruotsin koulusysteemiä lapsillaan. Hidasta ja tehotonta. Luovia ja älykkäitä lapsia ei kannusteta eteenpäin, täällä vallitsee ylidemokratia ja ilmapiiri, jossa kaikki tasapäistetään. Siinä kärsivät niin lahjakkaat kuin hitaammin oppivat lapset. Kahden vuoden päästä pitäisi päättää, missä maassa sitä asuu, missä lapsi aloittaa koulun ja minkälaisen koulun ja millä kielellä...
Kommentti kohtaan 5. Meillä on aleryntäysten sijasta kotikutoinen vintage-villitys. Kierrätetään vaatteita kavereiden kanssa kaapista toiseen :)

Oikeaan talveen saapuminen riippuu ihan siitä, minne päin Suomea olette tulossa. Täällä etelässä ei ole vieläkään oikein kunnon talvea. Pakkasta on ollut joo, mutta lunta on ihan minimaalisesti.

Hei Heli, tuohan on mielenkiintoinen näkökulma. Ranskassakin yksityiskouluissa on kova pressi ja ihan 3vee alkaen vanhemmat toivoisivat lasten osaavan lukea ! Onko Ruotsissa vedetty tämä liian pitkälle vai olivatko hollantilaiset vaan stressaantuneet turhaan ?

Vintage-villitys kuullostaa huisalta, minulla olisikin materiaalia moiseen. Kunhan pihalla voi taas oleilla, pitäisi järjestää vintage-piha !

Hiipinä, eteläänhän me tullaan... yleensä on järjestynyt ihan hyvin kelit ja peukutetaan nytkin. Seuraan kelikameroita ja tvkaistan säätietoja innolla.

Ostin eilen illalla viidessa minuutissa kengat soldeista. Pysakoin auton loytamalle paikalle, vieressa kenkakauppa, kello melkein sulkemisaikaa, ja niin se sitten onnistui. En ole mikaan shoppaaja, ja kun ostaminen kay nain kivuttomasti olen tyytyvainen. Terkkuja Pariisiin.

Vau olet shoppailun optimoimisen kuningatar ! =)

Quel dommage que vous ne tentiez pas de monter cette école finlandaise ! N'y aurait-il pas des parents finlandais de Paris intéressés ? Il y a bien une école allemande, américaine, etc.
Cela dit, je ne sais pas s'il serait possible d'appliquer le programme français avec la méthode finlandaise...

Ah si seulement... mais l'administration en face semble très compliquée à gérer, et de surcroît le décalage est tel que peu de chance qu'on arriverait à coller au programme français. Le nombre d'heures en France est bien supérieur, le programme trop chargé, les méthodes aux antipodes.

Les autres écoles appliquent peut-être le programme de leurs pays ? Ce qui serait intéressant, c'est le programme français avec la méthode finlandaise - et des cours de finnois en bonus !

Si des âmes volontaires et connaissant le sujet souhaitent monter un projet, je serai ravie de participer, mais ne me lancerai pas seule dans une telle pagaille. =)

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)