Viikonloppurapo / Reportage du WE
Lunta Pariisissa * Neige à Paris

Lego serious play

Lego2 Aikuisten oikeasti vakavaa leikkimistä ?!

Sain entiseltä työkaverilta houkuttelevan kutsun Pariisin Tanska-taloon Maison du Danemark, leikkimään business-strategointia lapsuuteni suosikkipalikoilla Lego Serious Play -tapahtumaan.

Kyseessä on Lego-brändin menetelmä jonka avulla innovoidaan liikestrategioiden rakentamista konkreettisesti ja tehdään saumatonta yhteistyötä kekseliäällä tavalla, enkä olisi jättänyt kokemusta väliin missään nimessä.

Pöytäseurueessa esiintyi alkukankeutta palikkapakkausten avaamisessa, muovipussit piti repiä energisesti - tässä briljeerasin, kokemusta riittää kotoa - mutta pian tuikituntemattomat pöytäseuralaiseni hihkuvat riemusta rakentaessaan toinen toistaan huimempia haasteita. Kuka tekee korkeimman tornin kahdessa minuutissa, miten havainnollistaa oma asemansa yrityksessä käyttäen mahdollisimman monta palikkaa viidessä minuutissa, kuinka rakentaa luova kokonaisuus sillä ja tällä kriteerillä... ja jälkeenpäin kuinka selittää sen istuvuus tiettyihin kuvioihin, lasten kasvatusmetodeista ihanteelliseen pomoon.

Lego3 Avartava kokemus sai katsomaan yritysmaailmaa eri vinkkelistä mutta myös näkemään asiat lapsen ennakkoluulottomasta perspektiivistä. Oli riemastuttavaa kasata palikoita, huomata ettei se ihan noin mennyt, purkaa ja miettiä uutta ratkaisua. Vaatii rohkeutta ja viitseliäisyyttä aloittaa uudestaan. Loppuhuipennuksena pöydän rakennelmat yhdisteltiin toisiinsa tikapuilla, letkuilla, ketjuilla ja putkilla : piti löytyä yhteinen sävel ja luoda toimiva kokonaisuus jolla oli tarkoitus tai tehtävä.

Loistavaa harjoitusta leikkimisen jalon taidon unohtaneille aikuisille ; nyt katson aivan eri silmällä poikien upeita Lego-rakennelmia.

   *   *   *

Ayant reçu une invitation pour le moins alléchante d'aller jouer aux Lego à la Maison du Danemark, j'ai pu découvrir le concept innovant de construire des méthodologies avec... les briques tout droit sorties de mon enfance, sous le libellé Lego Serious Play.

Lego1 Oser se lancer dans le jeu, construire avec ses mains et ne pas hésiter de recommencer si besoin - nous nous sommes pris au jeu avec un enthousiasme surprenant, en relevant des défis de construire la tour la plus haute en deux minutes, de bâtir un engin illustrant notre situation en entreprise avec un maximum de pièces, de concevoir un appareil représentant le boss idéal ou l'éducation des enfants... et l'expliquer.

Le clou de la soirée fut de connecter nos créations avec les autres de la tablée et de trouver une fonction et un sens pour l'oeuvre collectif.

Une expérience délicieuse - maintenant je regarde les réalisations de mes enfants avec un regard neuf mais toujours aussi admiratif.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Sinulle on haaste blogissani!

Kuulostaa juuri niin hauskalta ja hyödylliseltä, kuin varmasti olikin. Aloin heti unelmoida sellaisesta business-strategian kurssista, jossa välineinä toimisivat legojen lisäksi myös muut lapsuuden suosikkilelut. Barbiethan elävöittäisivät loistavasti lego-maailmaa? :-)

Kiitos Anzi, kuitataan ja vastataan pikimmiten ! Imuiroin juuri ensimmäiset nettisivuni talteen ennen palvelimen sulkemista ja ne ovat varmaan ne ekat kansiot kotona... =D

Kittyfane ; loppuhuipennuksena meille annettiin leikkiin mukaan Duplo-eläimiä, ja jopas aikuiset riemastuivat ja laittoivat krokotiilejä vaanimaan ja kirahveja kurkottelemaan. Kerrassaan huimaa. Voisi soveltaa vaikka mihin, kaavoihin kangistuminen on puh pah pelistä pois.

Tuota pitää kokeilla! Olen kuullut tästä metodista, mutta vain mainintoina. Jussi-gaalan tunnelmissa, Heli B.

Oli vinkeetä leikkiä itsekin, vaikka kotona noita olisi pilvin pimein ei tule mieleenkään lähteä spontaanisti mukaan. Ja kiits vinkistä, menenkin imuroimaan Jussi-gaalat jos olisivat tvkaistalla...

Kiitos vinkistä!
Just viime lähijaksolla meillä oli opettajakouluttajilla kokeilussa sen seitsemäntoista yhteistoiminnallista lähestymistapaa organisaation kehittämiseen. Seuraavaksi teen ryöstön PA:n lapsuuslaatikkoon, jossa on läjäpäin legoja!

Ja koska sille PA:lle olisi ehkä kohteliasta jotenkin korvata lego-laina, kyselen kainosti, vieläkö sinulla on niitä Spotify-kutsuja jäljellä? (Bongasin opeblogista tarjouksesi. Itse olen musiikkivammainen, mutta PA näytti viime viikolla huhuilleen Jaikussa kutsujen perään ja jollei vielä ole sattunut saamaan, niin yllättyisi varmasti iloisesti!)

Kuulostaa hauskalta! Ma rakastan Legoja, ja rakentelisin niista mielellani kaikenlaista, mutta ovat sen verran kalliita ettei olisi varaa ostaa niita tarpeeksi.. Joskus hiplaan eurokaupassa niiden halpaversiopusseja, mutta ne ovat neonvarisia, etta eivat houkuttele samalla tavalla..

Oh super la maison du Danemark et les Legos! On repart à Billund en mai, à Legoland! Surprise pour les garçons mais Leo est déjà tout excité!!! Et moi aussi!
Bises

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.