Uutisia ja haasteita / Des news...
Rimakauhua alias blogger's block

Kotimaan kuvakavalkadi / Avalanche de photos de Finlande

Hiihtoloma_09

Kotiuduimme eilen hiihtolomalta, ja palautuminen pariisilaisarkeen on vielä hieman kesken. Suomalainen talvi oli parhaimmillaan pikkupakkasella ja viistolla auringolla höystettynä, lunta riitti lasketteluun ja pulkkamäkeenkin [videot !].

Messilän Luminaperot oli mainio pikapaketti harvoin lunta näkeville ulkosuomalaisille, ja aivan ihana hiihto-ope piti myös ryhmän kuopuksen mukana menossa. Hinta oli tosin suolainen, pakettiin ei kuulunut ruokailu, varusteitten vuokraus eikä edes hiihtohissimaksut - onneksi naperomme olivat alle 7vee ja pääsivät ilmaiseksi. Laskettelu on eliittien hupia, ja loppuloma sujuikin murtsikan, pulkkailun ja pyöräilynkin parissa.

      *   *   *

Après une semaine de cieux bleus et de neige immaculée en Finlande, voici nos souvenirs de vacances en condensé. Un panaché de ski alpin, de luge [voir les vidéos !], de ski de fond et même de vélo.

Les garçons ont eu droit aux cours de ski alpin pendant les deux premiers jours à Messilä, où un charmant prof de ski encadrait les débutants de 4-10 ans. Onéreux mais efficace, nos deux champions ont adoré !

Ensuite cap sur les paysages familiers de chez les grands-parents où le jardin et les champs entourés de forêt offrent un milieu idéal pour profiter de la neige.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Très joli, ça donne envie.

Vaude, teillä oli takuulla upea hiihtoloma! Onneksi talvisää suosi. Jopa täällä lounaiskolkassa on pitkästä aikaa kunnon lumipeite. Kurkistelin jo videoita Voxin puolelta, ja kivaa näytti olevan. :)

Pojat osaavat hienosti hiihtää; minä olen hiihtänyt viimeksi alle kouluikäisenä ~ ainakin 21 vuotta sitten, meillä kun ei koskaan ollut koulussa hiihtoa. Joskus olisi mukava kokeilla uudestaan.

Hienosti taisi loma onnistua, eikös se lumi ollutkin tilauksessa ...

Ca donne envie d'y retourner !!! =)

Oli unelmakelit, lunta ja aurinkoa muttei turhan kylmää. Lumitilaus toimi mainiosti, saisko samaa jouluksi kiitos ???

Voi miten mukavaa talvihauskaa:)

Ca a l'air super! Photos magnifiques... ça donne envie... si seulement il ne faisait pas si froid.... :-)

Ils sont beaux vos petits! Et ils grandissent vraiment vite!!!

Ah la chaaaaance :)
(marrant to widget live traffic dans la colonne de droite, je me sens un peu comme un ranskalaiset isolé par contre...)

Hihii, c'est uniquement parce que les Français viennent seulement de se réveiller, regarde maintenant !

Eh oui ils grandissent trop vite, et non il ne faisait pas si froid que ça, -5°C c'est top.

Susu, kurkistelin sun juttujasi, olipa sullakin huisaa. =)

*Vink,vink* jos kiinnostaa: Sen Bloggereista tutun "Lue tätä blogia" -härpäkkeen saa muuten nyt myös muihin kuin Bloggerin blogeihin.
Toimii mainiosti esim. minun sivupalkissani.

http://www.google.com/friendconnect/

Ainoa vika, että minä en saanut säädettyä sitä suomeksi, ehkä jostakin löytyisi. En myöskään saanut määriteltyä mitä syötettä härpäke käyttää, sillä sehän lisää blogin automaattisesti Google readeriin (jollen ihan erhehdy).

Kehitettävää siis riittää, mutta mä kaipailin sitä Bloggerin puolelta. Niin, ja lisäksi värit ovat melko mainiosti kustomoitavissa omaan pohjaan sopiviksi.

Sielläkin hiihtokoulua harrastettu!
Saako kysyä paljonko hiihtokoulu maksoi?
Meillä on siellä 110 € per turpa 6x 2,5 h.
Sisältyi siis pelkkä opetus tuohon.

Messilässä yskin kun oli 85€ per nenä (1,5h aamulla ja iltapäivällä x 2pv). Päälle kamojenvuokraus 40€ per nokka kahdeksi päiväksi ; onneksi hiihtohissit oli ilmaset noin naperoilla...

Verrattiin kavereitten kanssa jotka oli Ranskan Alpeilla, samaan suuntaan tuntui kaikki olevan. Rikkaitten hupia. ;-)

Heippas,
Kyllä oli upea tuo oranssi retro-pulkka, ihan aito varmaan 70-luvulta! Kenenkähän entinen, arvaan vaan. Ihan kateeksi käy, meillä kun ovat uusia nuo pulkat ja menee yks pulkka per talvi kun näitä ukkeleita joutuu hiekallakin vetämään ja uusien laatu ei ole entisen veroinen. Lunta reilu metri, Heli B. Ruotsista

Metri lunta, aaaaaaaaaaaaaah ! Juu sen on mun Sarvis, ergonominen. Ei tommosia enää löydä, vaikka etsimällä etsisi. Kaupoissa oli rumia ja huteroita, ei houkutellut. Toisaalta se toinen pulkka samalta aikakaudelta hajosi ja tarvis kyllä toistakin. Ehkä joulupukki tuo Stigan... *vinks vinks*

Moikka Maurelita!

Mä oon Ranskalainen nainen Suomessa ja oon iloinen.... J'aimerais pouvoir continuer en Finnois mais malheureusement c'est un peu difficile pour moi ;-)
Toujours est-il que je suis contente d'avoir découvert ton blog car ça me donne l'occasion de pratiquer mon Finnois.
Juste pour te dire que je suis tombée amoureuse de la Finlande!
Et je te souhaite pleins de bonnes choses en France (est-ce possible?)

Sophie

Moi Sophie ! Ravie de ta visite et chapeau pour ton finnois, c'est génial de voir que des Français apprécient mon pays. D'ailleurs connais-tu le blog d'Alexia qui vit aussi là-haut ?

http://finlandssecrets.unblog.fr/

Bonjour chez vous ! ;-)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.