Kotimaan kuvakavalkadi / Avalanche de photos de Finlande
Internet katoaa / Internet disparaîtra ?!

Rimakauhua alias blogger's block

Olen kovin trendikäs writer's block -syndroomani kanssa. Tästä on puhetta enemmänkin blogistanissa (mm Sampsan juttu videoineen) ja vinkkejä sekä ohjeita löytyy, mutta kynnys on sitä korkeampi mitä pitempään on kirjoittamatta.

http://a2.vox.com/6a00c225293c09549d01101632c1f2860c-pi http://a5.vox.com/6a00c225293c09549d011015ee5b4d860b-pi http://a6.vox.com/6a00c225293c09549d0110180c3556860f-pi

Aiemmin olisin laittanut mitä tahansa viikon varrelta, esim hakukonehelmiä kuten "tilanjakajana seinä", tuttuja maisemia Googlen uudessa Street view -toiminnossa... Nyt mikään ei tunnu kelvolta, en osaa kirjoittaa suomalaisten mimmien illasta ja vierailustamme Koti-putiikkiin (kuvat alla), uusi lyhyt kampaus inspiroi korkeintaan mobiiliblogissa ja perheen sivuvaunuajelut ovat lähinnä suljetussa Picasa-kansiossa.

Vaivaako minua mikrobloggaustauti ? Viekö ainainen statuspostailu Facebookissa mehut paremmilta postauksilta ? Soutaminen ja huopaaminen Jaikun, Qaikun, Brightkiten ja ärsyttävän Twitterin välimaissa uuvuttaa, sosiaalista mediaa rönsyilee kaikkialla - hommasta menee maku ja kaikki karkaa käsistä. Mutta sainpahan päivitettyä blogia !

http://a7.vox.com/6a00c225293c09549d0110166e060f860d-pi http://a1.vox.com/6a00c225293c09549d0110180daff9860f-pi http://a5.vox.com/6a00c225293c09549d011015ee608d860b-pi

J'ai l'impression d'être très tendance, à me plaindre d'un "blogger's block". Les blogs les plus influents parlent du sujet et donnent des astuces pour surmonter ces blocages.

Auparavant, je n'aurais pas hésité à poster un billet sur presque n'importe quel sujet, les perles des moteurs de recherche m'apportant du trafic (cette semaine, "mur pour séparer les espaces" !), ma découverte de la fonctionnalité Street view dans google avec quelques clichés de mes adresses...

Maintenant, rien ne semble m'inspirer alors que les sujets ne manquent pas : la soirée des Finlandaises au Café Lapon précédée d'une visite à la Boutique Koti, une nouvelle tête présentée dans le moblog, la sortie familiale en sidecar principalement visible dans un album Picasa protégé

Suis-je victime du microblogging ? Ai-je tout juste de quoi remplir mon statut dans Facebook ? Les aller-retour sans cesse entre Jaiku, Qaiku, Brightkite et l'indigeste Twitter m'ont-ils assommée ? L'enthousiasme des débuts n'y est plus, le web social est partout et l'affaire échappe à tout le monde. Mais du moins ai-je réussi à mettre à jour mon blog !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

huh, aika monessa sosiaalisessa mediassa olet mukana :) mukavaa kuitenkin kun jaksoit päivittää blogia! itse on aina varmasti pahin kriitikko minkä vuoksi niitä "bloggejakin" sitten tulee ja lukijan näkökulmasta ihan turhaan ;)

Mä ainakin olen huomannut, että saan ähkyn, jos yritän puuhastella kaikkien eri nettipalveluiden kanssa samaan aikaan. Uusia juttuja on aina kiva kokeilla, mutta olen sittemmin luopunut melkein kaikesta - paitsi omasta blogista ja Facebookista. Sosiaalinen media on tosiaan niin muodikas juttu just nyt, että sitä pursuaa ovista ja ikkunoista, ja on ollut oikeastaan aika vapauttavaa huomata, että sitä pärjää edelleen ihan hyvin ilman Jaikua tai Last.fm:ääkin.

Minulla kuluu helposti reilu viikkokin niin, ettei elämässäni tapahdu yhtään mitään blogimaininnan arvoista. Mielestäni tällöin on järkevämpi olla päivittämättä blogia kuin kirjoittaa väkisin jotain vain siksi, että blogia "kuuluu" päivittää usein. Joihinkin muotiblogeihin ilmestyy useita postauksia päivässä, ja jossain vaiheessa se alkaa ärsyttää ainakin minua.

Sosiaaliseen mediaan olen kyllästynyt jo kauan sitten, Facebookia ja blogeja lukuun ottamatta. Alkuinnostuksen jälkeen unohtuivat niin Netvibes ja Digg kuin Bloglovingkin. Joka paikassa ei millään jaksa säännöllisesti hyöriä.

PS. Ihmettelin kovasti, miksi Blogger väitti blogini sivupalkissa sinun blogisi päivittyneen viimeksi vuosi sitten! Ei siitä sentään ihan niin kauan ollut, onneksi. :)

Kiva kun paivitit! On tuo microbloggaaminen aika uuvuttavaa, ja vie valilla mielestani sellaisen henkilokohtaisen tunteen vuorovaikutuksesta pois... Mutta oli muutakin asiaa! Uudistelin tanaan blogrolliani ja lisasin sinut sinne. Toivottavasti se on OK! :)

Kiva taas lukea sinua ja nahda! :)

Muuten, Laura de Lille:n blogissa tormasin tallaiseen tyttobandiin :

Le corps mince de Françoise.

Tosi kiva taas nahda, etta olet paivittanyt :) Alku on aina kankeaa, kylla se siita kun kevatkin taas nayttelee nenanpaataansa. ;) Mehut kuin latautuvat ihan itsestaan taas! Pikkumiehelliskin terkut !

ps. otin muuten - kuten varmasti moni muukin ulkkari - siihen long métrage leffan teko firmaan yhteytta. Ensin olivat, etta 'vau ja jee', mutta asun kuitenkin vahan kaukana heille des lieux du tournage ;) (kokeilinpa ainakin - kiitos kun taas laitoit tietoa etiappain minullekin tanne LänkkÄriin ;))

Minäkin aloin jo ihmetellä, että miten päivityksiä ei tule. Ähkyn ymmärrän kyllä, se tuli itsellsenikin ennen joulua.

Kummipojan ja minun Pariisin-matka lähestyy ja eikö ne pirut suunnittele yleislakkoa samalle päivälle! Kääk!

Kivat kuvat ainakin, kiitos. Päivittää silloin, kun päivityttää - oma ilohan siinä pitää säilyttää. Paussia silloin, kun paussituttaa, eikä mitään selittelyäkään tarvita. Hyvää alkavaa viikkoa :)

Heippa mimmit ja kiitos kommenteista ; ne on sitä parasta tässä blogituksessa. Ja kiitos Susanna linkityksestä ; se on upeeta !

Olisi mulla ollut kertomista, mutta jutut vain jumittuvat luonnoksiksi ja sitten viikkoja myöhemmin deletoin kuin eivät ole enää ajankohtaisia.

Ei ikinä pidä katkaista sitä flow'ta, ihan sama kuin liikunnassa eli pitää pysyä tietyssä rytmissä, muuten koko juttu hyytyy. Ainakin omalla kohdallani on näin. Mutta tekee niin hyvää saada palautetta että nyt on taas into päällä. =)

No mutta sulla on ainakin makea kampaus - tukka hyvin, kaikki hyvin :-)

Minä en nykyään edes jaksa päivittää statusta facebookissa...

Jessss, helppo kampaus on pop - aamulla pieni hurautus kuivaajaa, sipaus vahaa ja sillä rock.

Olen tunnetusti addiktoitunut kaikkeen 2.0 -kamaan, ei kannata ottaa esimerkkiä. ;-)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.