Missattuja kutsumuksia / Vocations manquées
Terassinpurkajaiset / Démontage de la terrasse

Talven viimeinen päivä on minun / Le dernier jour de l'hiver est à moi !


Renoncules En ikinä tullut miettineeksi että syntymäpäiväni osuu useimmiten talven viimeiselle päivälle, seuraavan ollessa kevätpäiväntasaus. Kevättalveen - jolla on Ranskassa jo melkein kesäinen vivahdus - liittyy kultaisia muistikuvia ja tunnelmia lapsuudesta. Istun puukaiteella jalkoja heilutellen, häikäisevä aurinko heijastuu pihan lumihangesta ja katoilta solisee vettä hienoisina noroina.

En vietä synttäreitäni tänä vuonna (paitsi hieman naamakirjassa...), mutta kotimaasta on jo saapunut paketteja ja juhlimisia aivan muista syistä on jo takana ja edessäkin. Suomalaisten muksujen pihakeimit sunnuntaina, lahoavan terassimme purkajaiset ja sen tilalle tulevan komistuksen korkkajaisetkin toivottavasti aika pian.

Ranska sattuukin olemaan taas vaihteeksi lakossa tänään, ja saan tehdä etätöitä kahden riemastuneen lakonuhrin kiljuessa pihalla...

Aurinkoista talven loppua !

19mars 

Il se trouve que mon anniversaire tombe presque tous les ans le dernier jour de l'hiver, le 20 mars étant l'équinoxe de printemps.

En France le printemps prend des airs d'été comparé aux pays nordiques, et la similitude des saisons d'un climat tempéré me pèse surtout au printemps.

Avec une certaine nostalgie, je me souviens des premiers beaux jours quand j'étais petite, perchée sur un rebord de terrasse en bois je balançais mes pieds en écoutant la neige fondue qui coulait des toits, éblouie par le soleil qui se reflétait sur la neige encore présente dans le jardin. Des moments magiques, des bruits doux d'une saison nouvelle avec toutes ses promesses.

Lahjat Pas de fête d'anniversaire cette année, à part une avalanche de messages sur facebook et des colis en provenance de Finlande... Mais par contre d'autres fêtes à l'horizon, avec déjà celle de dimanche dernier avec une horde de petits Finlandais avec leurs mamans, une inauguration de notre future terrasse en bois qui remplacera l'ancienne, démontée ce WE.

Tout le pays se trouve encore en grève aujourd'hui ; ça tombe bien, je télétravaille avec deux victimes de grève qui courent dans le jardin.

Une façon bien ensoleillée d'en terminer avec l'hiver !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ihania kuvia, niistä oikein tuoksuu kevät tänne asti! Ja onnittelut vielä tätäkin kautta :)

Merciiiiiiiiiii ! Tuosta puuttuu vielä miehen lahjat, olemme täydessä juhlahumussa... =)

Bon anniversaire minultakin♥♥♥

Kiitos kiitos, olipa ihana päivä eilen - juuri semmoinen yltiöupea aurinkoinen ja tavallisesta arjesta muutenkin poikkeava.

Ooh, mahtavan valoisan värikkään aurinkoisia kuvia! Jälkijättöiset onnittelu täältäkin!

Kiitos, aurinkoa piisaa vaikka lämpötila laski rajusti. Luvassa kaunis mutta kylmä viikonloppu ; parempi näin kuin harmaata ja sadetta. =)

yritin eilen onitella junasta Iphonella, mutta se ei onistunut vaikka kaikki yleensä Iphonella onnistuukin. Mulla oli siinä hyvä vitsikin kun olin just Seinäjoella ja olisi ollut mukavampaa Seine-joella, mutta se meni harakoille.
Mutta tärkein viesti siis: Hyvää ja seesteistä (muttei liian) syntymäpäivää (eilistä) !!!

Merci ! Ja nyt mars tänne oikeelle Seinëjoelle pian...

=D

Hyvää syntymäpäivää ! Jälkijunassa, mutta kuitenkin :D

joo itseasiassa olen kyllä jo melkein päättänyt tulla Loicin tapahtumaan, olikse nyt joulukuussa?
Eiks sillä ole joku web2.0 härdeli pariisiissa aina silloin?
tiiäks pärjääkö siellä lontoolla vai pitääks osaa pariisia?

Rahoitus on vielä hämärän peitosa, mutta niinhän se aina on.

Ainiin ja en ehdi osallistua siihen pokkarijuttuun. itse asiassa sen pokkarin kyllä ehtisi laittaa menemään ja hauskaa olisi, mutta pelkään, että niiden mun kuuden osoitteen kanssa tulisi niin paljon häsläystä (niinkuin sulle nyt), että repeisin sitten siihen.
Anteeksi, on todella tylsää olla näin tylsä.

Kiitos Sari ! =)

Medis, luitko muuten kritiikkiä tuosta edellisestä Le Web -tapahtumasta ? Voin laittaa jotain linkkejä, aika katastrofaalinen sijoitukseen nähden jos itse maksaa, mutta onhan se varmaan kiva silti ja petraavat toivottavasti rankasti.

Ei haittaa pokkarijuttu, mun ulkosuomalaiset kamut innostui kovasti ja saadaan kai ne kuusi kasaan...

Ei se oo tylsää ettei lähde kaikkeen mukaan, pitää tehdä mitä itse kokee antoisaksi. Mulla on noita pokkareita jakoon, mutten tiedä ehdinkö lukea mitä tulen saamaan. =;-)

Myohastyneet onnittelut! Maanantaina nahdaan ja voidaan vaikka nostaa malja sun kunniaksesi, non!?

Jepulis jep ! =)

Myöhästyneet onnittelut. Minä vietin syntymäpäivääsi Pariisissa:) Lakkoa en edes huomannut!

No hyvä, lakko taisi koskea lähinnä kouluja - ja sulla oli upeat ilmat !!!

Hyvää syntymäpäivää (myöhässä mutta silti)!!! Ihanaa kun on jo kevät! :)

Merci ! =)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.