Talven viimeinen päivä on minun / Le dernier jour de l'hiver est à moi !
Google Street View : fillarini on kuuluisa / My vélo is famous !

Terassinpurkajaiset / Démontage de la terrasse

Terassinpurku1 Terassinpurku2 Terassinpurku3

Vanha rakas puuterassimme alkoi olla niin laho, että sillä oleskelu oli vaarallista.

Taloon muuttaessamme edustalla oli betonilevennys portaineen, ja teetimme puuterassin saadaksemme ylimääräisen olotilan ranskalaisen ikkunan eteen. Mokoma puuseppä jymäytti meitä pahan kerran, veloitti hyvän hinnan muka lahosuojatuista paksuista lankuista, jotka eivät kestäneet kymmentä vuotta. Tällä kertaa valitsimme itse puun ja maksamme sen suoraan liikkeeseen ; ei välikäsiä ja tiedämme saavamme laatutavaraa.

Alimmassa rivissä alkuperäinen betonilevennys, silloinen rakennelma uutukaisena sekä aurinkoinen ihanasti harmaantunut terassi joka jää muistikuviimme.

Terassinpurku4 Terassinpurku5 Terassinpurku6

Notre terrasse en bois avait fini par céder sous les attaques des intempéries, après moins de dix ans de... évidemment, le bois n'était pas traité contrairement à ce que l'on croyait. Cette fois-ci, plus d'impairs, nous avons choisi nous-mêmes le bois en magasin pour un résultat plus durable !

Ci-dessus les étapes de démontage, et ci-dessous le perron quand nous avions investi les lieux, la toute nouvelle terrasse en bois à l'époque, et la terrasse ensoleillée qui restera dans nos souvenirs.

Terrasse_ancienne Terrasse_neuve Terrasse

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Teillä on kyllä upea puutarha! Minä niin toivoisin, että Aixin kodissammekin olisi piha - edes niin pieni, että sinne saisi puun, pöydän ja kaksi tuolia.

Kiitos pokkarihaastekutsusta! Laitoin saman tien kirjan menemään Alankomaihin. Kukaan omista kuudesta haastetuistani ei ole vielä kieltäytynyt, joten toivon, että haaste jatkuu myös meidän osaltamme.

Vau miten tehokas, minä olen vasta nyt viikonloppuna penkonut vaihdokaskandidaatit riviin ja postitan huomenna... kiitos kaverini puolesta, hieno homma !

Kylla teilla on ihana talo!!

Minulta lahtee piakkoin sullepain pokkari liittyen tuohon samaan Fifin viittaamaan haasteeseen, olit nimittain ekana listallani :o)!

Teidän talohan on kuin sadusta! Asutteko tosiaan Pariisissa?

Jee kiitos Töötsi, jännää ! =)

Ollaan sen verran Pariisissa että on ihan metrokin, pienen kujan perukoilla. Miinuspuolena vain duunini joka on aivan päinvastaisella puolella kaupunkia.... mutta nautitaan pihasta ja linnunlaulusta.

Onpas komea talo kerta kaikkiaan. Remonttien edistymistä on aina kiva seurata, vaikka oma mörskä olisikin enempi vailla räjäytystä kuin hienosäätöä.

No meillä tuo terassi räjähti melkein käsiin, harmitti kovasti mutta osattiinpa pitää varamme tällä kertaa. Oppia remontointi kaikki.

Joo kyllä terassin hiukan kauemmin pitää kestää..vaikka siinä kuinka valssattais ja pidettäisiin barbeque-hippoja!

Pohdin juuri itsekin noita rakennuksen laatuasioita, kun ostin juuri asunnon Cordes sur Cielistä. Niinpä olenkin yrittänyt kehittää yhteyttä suomalaisiin rakennusammattilaisiin Ranskassa, tarvitsen nimittäin keittiö- ja kylppäriremonttia.

Terveisin

Ismo

Ei tainnut edellinen puuseppä arvata mitä terassiriehoja meillä on !! =o)

Ismo, kiva kun kommentoit ja tsemppiä remonttiin, siinä on aina haasteensa ja etenkin ranskanmaalla. Luottoremonttireiskat ovat kortilla, kysellään yleensä tuttavilta hyviä osoitteita - mutta jos on kotimaiset kontaktit ovat jo ihan luksusta.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.