Hunajaista ja oranssia / Orange et miel
Digitytöt rokkaa / Geekettes finlandaises

Pääsiäispalautumista / Post-Pâques

We_paques

Ranskan koululaisilla on kahden viikon pääsiäislomakin ; päänvaiva työssäkäyville vanhemmille ja yksi lisäsyy pitkille koulupäiville ja loputtomalle kouluvuodelle - mutta silti tervetullut hengähdystauko pienille uupuneille oppilaille.

Vietimme ensimmäisen viikon La Rochellessa isoisän luona, serkkutyttöjen lomaillessa samaan aikaan. Metsästimme puutarhassa pääsiäismunia, ihastelimme viereisen kylpyläkaupungin leijanlennätyskilpailua ja mm kuvassa yläoikealla näkyviä eettisiä luomuksia joissa muovipullot kierrätettiin rantaa saastuttamasta taideteoksiksi.

Lomaviikon kruunasivat serkusten 7vee-kemut, päivänsankarit saivat mm rullalaudan ja rullaluistimet joten meno pihalla oli hurjaa, kuopuksen rallatessa mukana perimällään 14-tuumaisella fillarilla.

      *     *     *

De retour de vacances de Pâques qui sont souvent un casse-tête pour les parents qui travaillent mais aussi un échappatoire bienvenu pour les petits élèves qui travaillent dur à l'école.

Malgré la météo mitigée, nous avons chassé les chocolats dans le jardin, admiré le concours de cerfs-volants à Châtelaillon-Plage avec ses oeuvres d'art recyclées à partir de bouteilles plastiques polluant les plages...

La semaine fut couronnée par les serial anniversaires des cousins qui ont eu pour leurs sept ans, skateboard et rollers. Suivis du cadet effréné sur le vélo 14" hérité de la cousine, il ne fallait pas trop traîner sur leur chemin sur la terrasse !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

kuvista päätellen teillä on tosiaan riittänyt menoa ja vilskettä, hirveästi olette ehtineet tehdä kaikenlaista! :) tuollainen muovipullo-tempaus pitäisi järjestää suomessakin esim. tienvarsilla, jonne roskia yleensä heitetään. samalla niistä tulisi puhtaat, kun osallistujat saisivat päästää mielikuvituksensa valloilleen..

Vilinää ja hulinaa oli koko viikon, ei ehditty edes läksyjä kurkistella (onko pöljempää kuin eskarilaisten iso kasa läksyjä, eläköön Ranska taas kerran...).

Tällä viikolla pojat ovat kerhossa ja ohjelmaa on melkein liikaa : uimista, puistokäyntejä, lastenteatteria, askartelua, pyöräilyä. Illalla ovat nuutuneina sohvalla ja tuskin jaksavat moikata kun tulen kotiin, mutta eipä ole sen levollisempaa konttorillakaan. Tulis jo kesäloma !

Mietin juuri että miten ihmeessä järjestäisimme jos minäkin olisin töissä.
On tää kahden viikon loma vaan....pitkä.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.