Valot pois / Extinction
Askartele itsellesi Kelly-laukku / Un Hermès Kelly fait maison

Noidannuolia ja muita kenkkuiluja / Sur le dos / AFK

Selkakipu Osuipa ilkeä noita kohdalleni, ei ole pääsiäinenkään vielä ja silti sain kipakan nuolen selkääni.

Wikipedian mukaan noidannuoli ei jätä jälkeä ihoon, mutta jää ihmiseen ja voi aiheuttaa kipua tai sairautta pitkäänkin. Se iskee usein asumattomalla paikalla (esim Pariisissa) ja voi singota kaukaakin (Kyöpelivuorelta) luoden tulisia juovia pimeään metsään. Noidannuolten huhutaan syntyneen maailman alkuvaiheissa kaadetun ison tammen lastuista, ja saamelaisilla tietäjillä ne olivat poronluisia. Ei ihme että jomottaa.

Ensikertalaisena todellisen selkäkivun kanssa tunnen äkillisesti syvää sympatiaa kohtalotovereitani kohtaan. Viikon saikku on solunut sormien välistä doping-höyryissä, hurjaan b0ndage-tukivyöhön köytettynä ja tvkaistan pyöriessä lohtuna ja tukena.

Konttorilla tämä osui pahimpaan mahdolliseen saumaan, koko kevättalven ajan valmistelema projektini lanseerataan tänään ja loppukiri sekä viimeistelyt jäivät pahaa-aavistamattomien työkavereitten niskoille. Kaiken kukkuraksi ilmoitettiin yt-neuvotteluista, ja vaikken tunne olevani etulinjoilla on olo silti kaikin puolin hutero.

     *     *     *

Noidannuoli Une vilaine sorcière m'a flanqué une flèche bien aiguisée dans le bas du dos. En finnois, le nom commun de lumbago est "flèche de sorcière" et en effet cela décrit fort bien la sensation. En arrêt maladie depuis lundi, je survis grâce au doping agrémenté de télé finlandaise.

D'après le wikipedia en finnois relatant les vieilles croyances à l'origine de l'expression, la flèche de sorcière peut jaillir de très loin, éloignée de toute habitation (cf Paris), laissant des trainées flamboyantes dans la forêt ténébreuse. Elles sont fabriquées à partir d'un énorme chêne abattu au début des temps, voire en os de renne chez les chamans du peuple sami. Pas étonnant que je jongle !

P.S. AFK = away from the keyboard...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Äh, osanottoni! Hyvä että kävit lääkärissä. Meikätyttö nyrjäytti yhtenä vuonna sakroilikanivelen (alaselkä) kotijumpassa mutta ei mennyt lääkäriin. Vaiva paheni tulehdukseksi asti ja sitten kestikin kauan tulla kuntoon.

Toivottavasti epähuteroinnut pian. Mahdollsimman kivutonta oloa sinulle!

Voi ei, minä tiedän juuri tuon kivun ja on se yksi perkele. Ja noidannuolet singahtavat kehoihimme juuri aina silloin kun töissä on vuoden kiireisin aika.
Sympatiaa ja pikaista paranemista!

Merci ! Mietinkin miten paljon tuossa on psyykkistä jännitystä konttorilta ja muualta, ystävä vihjasi että olen voinut hikipinkoilla itseni tiedostamatta varikolle huilimaan. Vaivoissa kieltämättä heijastuu vaikka mitä muutakin, ja sitten vaan pompahtavat tietoisuuteen konkreettisesti miten kykenevät. Lepuutan hermojani yhtälailla kuin selkäänikin.

Voi ei, sielläkin YT-neuvotteluita, niitä tuntuu tulvivan nyt joka tuutista. :-( Tsemppiä selkäkipuihin! Vaikka en noidannuolta onneksi koskaan ole saanutkaan, kärsin joskus pahoista selkäkivuista, ja se on oikeasti pahinta mahdollista tuskaa.

Ihan oikeesti supparit olivat vielä pahempia, mutta tässäkin on kestämistä. Sinnitellään viikonloppuun... =)

Oijoi... Otan osaa karsimykseen! Selkakipu on tosi raastavaa ja sateilee koko kroppaan. Yrita pitaa lippu korkealla tvkaistojen, blogien luvun ja kaiken muun kivan voimalla. Ehka sulla on viela vahan salmiakkiakin jaljella... ;) Ma lennahdan tana viikonloppuna kahden paivan pikapika-visiitille Helsinkiin. Mariage, tu sais... Ehka paasen maisteleen vahan mammiakin, seitseman vuoden tauon jalkeen!

Bise pour bon courage!

No voi vietävä. Kai antoivat sinulle kinesiterapiaa - se auttaa ! Ja heti kun vaan pystyy, niin vatsalihasliikkeitä. Kun on vatsapuoli terästä, pysyy selkäkin koossa. Minä olen luonnostaan ihan löperöselkäinen ja nikamat liikkuvat, onneksi on tanssiopintoja takana niin saan pidettyä itseni kasassa ;)

Susu, ihanaa kotimaanpyrähdystä ! Jos jotain kaipaan Suomesta, se on "oikea" kevät jossa lumet sulaa katoilla, hankeen tulee pälviä ja sinivuokkoja, pajut kukkii....

Sari, kysyin kyllä kantsisko kineä tai osteopaattia ja vastaus oli EI. Jumppaakaan ei suositellut, vaikka tutut sanoi että se rulettaa. Mene ja tiedä, kunhan osaisin olla aloillani.

Hui kuulostaa kamalalta! Parane pian!!

Merci ; en ole edes saanut junailtua mimmien ulkoiluja ! Mutta luvassa on, tupauuno tahtoo ulos...

Voi ei! Selkakivut EI ole kivoja... :(

Toivottavasti tulee kivat vkonloppuilmat, etta paaset pihalle kissan lailla aurinkoon kollottelemaan lammitellemaan kipeaa selkaasi :)

Suklaista paasiaista ( talla lapset ovat eilisesta lomilla - vipinaa tiedossa) :))

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.