Askartele itsellesi Kelly-laukku / Un Hermès Kelly fait maison
Hunajaista ja oranssia / Orange et miel

Web Trend Maps 4 eli paluu tulevaisuuteen / Le retour

Webtrends

Japanilaiset Information Architects ovat jälleen kartoittaneet netin suuntaukset metrokartan muotoon, ja tämänvuotinen komeus löytyi TechCrunch France -sivuilta.

Mielestäni nämä kartat ovat aina yhtä kiehtovia, ja nyt löytyy jopa interaktiivinen Flash-versio sivuilta Zoomorama ; siinä voi kelailla edestakaisin ja yrittää ymmärtää minne mennään tai mistä tullaan.

Silmiinpistävää on mikrobloggaamisen vaillinainen kartoitus : ainoastaan Twitter löytyi kartalta, muttei jälkeäkään (jo kuopatuista) kilpailijoista kuten Jaiku, Qaiku tai Brightkite.

Myös musiikkipuolella on heppoista, ainoastaan Last FM ja Pandora mainitaan. Minne unohtuivat Spotify, Deezer, GrooveShark ja muut vimpaimet ? On eittämättä haasteellista hahmottaa kaikkia palveluita, mutta kommentit ovat auki ja palaute tervetullutta Web Trend Map 4 Final Beta -postauksessa !

     *     *     *

Vimeo Les Japonais Information Architects récidivent avec une nouvelle version de leur plan métro des tendances web ; une publication annoncée par TechCrunch France et disponible en version interactive chez Zoomorama ; on peut s'y aventurer pour découvrir où nous allons - ou plutôt d'où nous venons.

Certaines lacunes sautent aux yeux, notamment du côté de microblogging ; seul Twitter est présent, alors que ses concurrents Jaiku (déjà enterré ?), Qaiku ou même Brightkite brillent par leur absence.

Egalement quelques faiblesses dans la musique en ligne avec Last FM et Pandora comme uniques représentants de l'offre. Où sont passés Spotify, Deezer, GrooveShark et les autres sites de streaming ?

On conçoit l'ampleur du défi, et il est donc possible de commenter cette version beta dans l'article Web Trend Map 4 Final Beta !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.