Suomalaisia Pariisissa / Finlandaises à Paris
Swinging London

Kiivasta hidastelua / Ralentissement frénétique

Cascades Kirjapaketti

Mitä enemmän yritän jarrutella, sitä hurjempaa vauhtia elämä vierii eteenpäin. Tästä on tullut liiankin totta viime viikkoina ja etsin kuumeisesti oikeaa hetkeä hypätä kyydistä, mutta kuin painajaisessa kaikki tuntuu riistäytyvän hallinnasta. Kuin liian jyrkkä liukumäki.

Edessäni on kaksi vastakkaista vaihtoehtoa, ja hullunrohkeana havittelen sitä toista, ei kovin järkiperäistä, mutta mitä enemmän mietin, sitä voimakkaammin kallistun kuuntelemaan sisäisiä heikkoja signaalejani. Tärkeysjärjestys kaikessa, ja hiiteen kaikki negatiivisuus.

Mikä sitten on tärkeätä ? Pienet kallisarvoiset hetket, lämmin pieni käsi tarttumassa omaani, vaatimaton rehti grillikahvila, ylimääräinen yllätys postissa (kiitokset hurmaavasta raumalaispaketista !), hullunkurisen muotoinen pilvi, ohikiitävä epämääräinen onnellisuudentunne. Oleminen, nauttiminen. Aurinkoista yhdessäoloa, aikaa, uskallusta, ystäviä. Ihana elämä !

Aitienpaiva Uima-allas 

Une tentative hilarante de traduire automatiquement le billet original ci-dessus de finnois en français... et me voici en train de le rédiger différemment. Un billet où il est question de priorités, de vocation et de choix ; des Choses Importantes, bref.

Skeitti Tiraillée entre deux optiques, je tente d'écouter les signaux faibles si souvent ignorés. La petite voix intérieure qui a probablement tenté de me parler il y a déjà quelques temps, se transformant en signaux palpables.

En remède, trois jours consacrés aux enfants : aujourd'hui parc, skate et vélo, piscine installée dans le jardin... et demain rendez-vous avec des amis à La Villette pour un pique-nique goûter.

Une vraie vie 1.0 !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Meneeköhän ihan mettään tämä arvaus, että harkitset kotiäidiksi jäämistä tai vähintään jotain freelancer-tyyppistä kotoa käsin tehtävää työtä, joka antaisi siulle enemmän aikaa lasten kanssa ja elämästä nauttimiseen? Go for it, girl! Jos siulla vain on siihen mahdollisuus, niin älä pähkäile! Elämä eletään vain kerran. :)

On ne le dira jamais assez la vie 1.0 a du bon.

Joskus pitää pistää silmät kiinni, hypätä ja katsoa mihin laskeutuu. Tsemppiä!

No ei ihan, tarjolla YT-paketti mutten ole valittujen listalla eli sitä pitää hakea (ks "potkuhakemus" !) ja alustavan tiedustelun mukaan pomo ei haluaisi laskea minua pois. Jos irtisanoudun paketti menee harakoille...

Tähtäimessä lisäkoulutusta/kursseja/omanlaisen duunin hakua *peukuttakaa rajusti jo heti ensi viikolla*

Eh oui, disons une vie 1.1 ?! =D

Kutkuttavan jänniä ja samalla hermoaraastavia tunnelmia ja luovimista. Mutta nyt tiedän mitä haluan.

Olet ihan oikeassa, pienet asiat ovat tärkeitä kiireessä! On hienoa, että pystyt nauttimaan niistä kaiken keskellä, luulen että se pitää ihmisen onnellisena eikä elämä huku kaikkeen turhuuteen. :)

Maurelita. Voimia rankkaan tilanteeseen! Minulta meni työ viime lamassa. Hyvin siinä kuitenkin lopulta kävi. Päädyin mutkien kautta minulle paremmin sopivaan työhön. Kirjoittelin taannoin blogiini lukemani kiinalaisen tarinan, joka on tehnyt minuun vaikutuksen: http://leppoistaminen.blogspot.com/2009/03/kiinalainen-tarina-opettaa-etta.html

Olipa kiva lukea tuo "nyt tiedän mitä haluan"!
Käyköön halut toteen.

Jep, tämä on varmaan se potku peffaan jota tarvitsen (kunhan vaan saisin sen) ! IT-puolen kaveri sai kenkää muutama vuosi sitten ja kertoi sen olleen parasta mitä oli tapahtunut : uusi mielenkiintoisempi duuni odotti heti nurkan takana ja kaveri ihmetteli miksei ollut aiemmin ravistellut itseään.

Sä olet niin oikeassa, Maurelita. Minä päätin joku aika sitten, että seuraava työpaikkani on sellainen, jolla on minulle syvempää kuin markkinataloudellista merkitystä. Tiedän mitä teen. Suunnitelmat jo kytevät pinnan alla. Matka alkanut.
T:Heli B:

Hienoa että sullakin hahmottuu uutta kivaa, huimaa matkaa sinnekin !

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)