eCommerce à go go
Viikunataivas / Un ciel de figues

Stévia : le sucre sans calories / Stevia eli kaloriton sokeri

Stevia La France vient d'autoriser la commercialisation d'un sucre miracle : un produit naturel et sans apport calorique, la STEVIA paraît comme une solution inespérée pour réconcilier la gourmandise et la santé.

Encore interdit dans les autres pays européens, on se demande pourquoi il a fallu aussi longtemps pour découvrir ce miracle !

La Finlande se veut pourtant précurseur* avec notamment XYLITOL qui est réputé pour son apport calorique inférieur à celui du sucre normal et il contribuerait notamment à la prévention des caries - voire dans la lutte contre les otites.

Crédits : Article inspiré du blog* réalisé dans le cadre de la formation "Conception éditoriale d'un site web" au CPFJ, sous la direction de l'excellente Alexia Guggemos. Merci à toute l'équipe de la semaine fort enrichissante !

     *     *     *

DentifricesRanska on Euroopan ensimmäisenä maana sallinut täysin luonnollisen ja kalorittoman makeutusaineen stevian käytön. Maan Elintarviketurvallisuusvirastoa vastaava AFSSA antoi hyväksyntänsä jo muualla maailmassa käytettävän makeutusaineen kaupallistamiseen syyskuussa.

Herää kysymys miksi piti odottaa näinkin kauan, ja koska muut maat seuraavat esimerkkiä ? Suomi on ollut esimerkillinen etenkin ksylitolin suhteen, ja karieksen ja jopa korvatulehdusten estäminen kuullostaa täällä varsin edistykselliseltä ; nyt olisi oiva mahdollisuus pönkittää maan mainetta sallimalla stevia jo ennen EU:n virallisia päätöksiä.

HUOM : blogikirjoituksen on inspiroinut nettikirjoituskurssi, jolle osallistuin viime viikolla. Luvassa enemmänkin aiheesta, mutta halusin kertoa tästä vallankumouksellisesta makeutusaineesta jo nyt !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Nain taalla Ranskan TV:ssa jutun aineesta ja tuntui liian hyvalta ollakseen totta. Mais pkoi pas?

Muualla maailmassa hyödynnetään jo steviaa ; Euroopassa ainoastaan Ranska on "laillistanut" sen. Onko tässä takana joku mahtilobby joka hidastaa ? Tosin Coca Colakin ymmärtääkseni on kaupallistanut tuotemerkkejä joissa on steviaa...

petit liens sur la culture de la Stevia rebaudiana a partir de plants ou de graines:
http://www.ethnoplants.com/Stevia-rebaudiana/

Bonjour,
bravo pour votre siteweb, si vous voulez plus d'informations sur la stevia, visitez mon blog.
au plaisir
David

totta kai on olemassa sokerilobby joka estää stevian käyttöönoton, kuten aina - tiesittekö että Ranskassa on keittiö-öljyn käyttö autossa KIELLETTYÄ eli kaikki ne, joiden auto haisee kulkiessaan ranskalaisilta ovat lainsuojattomia...
toinen ongelma on se, että jonkun pitäisi maksaa kalliit testit, jotka todistaisivat stevian vaarattomaksi, koska se on uusi ruoka-aine täällä Euroopassa.
luultavasti Coca-cola enteilee sitä, että joskus se joutuu oikeuden eteen aspartamin aiheuttamista syövistä, kuten tupakkayhtiöt ovat useamman kerran joutuneet ja sen takia se pyrkii löytämään vaihtoehdon sokerittomiin juomiinsa Yhdysvalloissa. Euroopassa kun sellaiset oikeudenkäynnit ovat harvinaisia, joudumme luultavasti odottamaan pitkään.

Totta puhut, juuri nuo lobbyt jotka rahoittavat kaikki tutkimukset ovat niin puolueellisia ettei luultavasti ikinä saada koko totuutta aspartamista...

Hassua että stevia oli eilen kotimaan uutisissa, oliko se EU-direktiivin ansiosta ? Ranskassa se oli tapetilla kun kirjoitin ko postauksen eli 2009.

Luontaistuotekaupoissa steviaa todella on ollutkin, esim ulkoiseen käyttöön jolloin lainsäädäntö ei ole yhtä tiukka. Ostin sitä tippoina kauan sitten, mutta niitä oli tosi vaikea annostella.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.