Médias sociaux familiaux * Ulkosuomalaisperhe 2.0
Paris et les bons plans d'hébergement * Pariisin parhaat majoitusvinkit

Courgettes farcies * Täytetyt kesäkurpitsat

Courgette-farcie Courgettes-tomates-au-four Courgettes-tomates

Il y a quelques jours, j'avais cuisiné des courgettes farcies en direct sur ma page publique Facebook Maurelita : à partir de plusieurs recettes et en composant librement selon mes goûts, je commentais au fur et à mesure de l'avancement mes découvertes. Une première en matière de live-cooking ?!

Voici la version finale, approuvée par la famille et parfaitement adaptable également en tomates farcies :

Recette de courgettes farcies

Courgette-farcie4-6 courgettes menues
1 oignon
2-3 gousses d'ail
huile d'olive
sel, poivre, paprika, Worcestershire
coriandre fraîche ciselée
70g de Chavroux
2-3 càs de chapelure
200g de viande hachée
1 oeuf
gruyère râpé

Creuser les courgettes et passer 30 minutes au four à 180°C pour cuire l'intérieur, avec un fond d'eau et un soupçon d'huile.

Pendant ce temps, hacher l'oignon et faire revenir dans une poêle chaude avec de l'huile d'olive ; ajouter l'ail pressé et la pulpe de la courgette hachée fin et faire revenir le tout.

Mélanger le fromage de chèvre, la chapelure, la viande hachée et l'oeuf, en assaisonnant selon son goût ; ajouter au mélange d'oignons hors feu et farcir les courgettes en saupoudrant de gruyère râpé.

Faire cuire 10-15 minutes à 180°C et servir aussitôt.

La recette convient également aux tomates ; pas besoin de les faire cuire au préalable !

     *     *     *

Täytetyt kesäkurpitsat -resepti

Courgettes-tomates-au-four4-6 pientä kesäkurpitsaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, Worcestershire-kastiketta
tuoretta korianteria silputtuna
70g pehmeää/notkeaa vuohenjuustoa
2-3 rkl korppujauhoja
200g jauhelihaa
1 kananmuna
juustoraastetta

Koverra kesäkurpitsoista keskiosa pois ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 30min, tilkka vettä ja öljyä uunivuoan pohjalla.

Silppua sipuli ja paista kevyesti kuumassa pannussa oliiviöljyssä ; lisää puserrettu valkosipuli ja hienoksi pienennetty kesäkurpitsan sisus ; paista seosta muutama minuutti.

Sekoita keskenään vuohenjuusto, korppujauhot, jauheliha ja kananmuna, mausta ja sekoita sipuliseokseen. Täytä kesäkurpitsat ja lisää päälle juustoraaste.

Paista 10-15min 180°C-lämmössä ja tarjoile heti.

Ohje käy myös mainiosti tomaatteihin, eikä niitä tarvitse kypsentää uunissa etukäteen !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hei, en ole koskaan käynyt Pariisissa..sulta varmaan kysytään tätä koko ajan mutta minkä nimisiä ranskalaisia vaatemerkkejä neuvoisit seuraamaan tällä vierailulla? haluaisin ostaa itselle jotakin todella ranskalaista vaatetta, laukun ja kengät, mutta varaa ei ole hirveästi. kai siellä on jotakin vähän halvempiakin vaihtoehtoja tarjolla kuin huippumuotia..Kiitos jo etukäteen! :)

Vaikuttaa herkulliselta... Minâ teen usein kiireessâ niin, ettâ sekoitan tâytteeksi vaan paistettua jauhelihaa, keitettyâ vehnââ (blé), purkillisen Boursin Cuisinea ja vihanneksista kaivetut osat palasina. Tosi hyvâä (ja helppoa) niinkin! Mutta kokeilenpa joku pâivâ tâtâ sinunkin ohjettasi!

Sanna ; olen koonnut shoppailuaiheisia juttuja modeuse-tagin alle, esim rue Mouffetard putiikkeineen on kiva : http://www.maurelita.com/2009/12/boutique-nina-kendosa.html jne.

Omia suosikkejani on Cop Copine, mutta halvemmissa merkeissä on myös noteeraamisen arvoisia vaihtelevasti : Sinéquanone, Morgan, Kookaï, City, Etam, Promod, Camaïeu... jos sitten ovat ranskalaisia.

Tässä onkin mainio blogipostauksen aihe ; heti kun saan hotellivinkit valmiiksi lupaan kirjoittaa tämän tiimoilta !

Jertta ; tuo vehnä-boursin kuullostaa ihanalta... versioita on varmaan yhtä paljon kuin kokkaajia, eikä noilla voi tulla kuin hyvää. =P

Hei wautsi, ma olen aivan myyty tuohon live-cooking ideaan. Ei siis mun vaan sun - paljastan tassa etta ma katson aivan intona Cuisine tv:ta mutta saan itse erittain harvoin mitaan aikaiseksi. Muotibloggaus vie kaiken luovan energian. Kerro blogin kautta koska cuisineeraat seuraavan kerran. Upeaa!

Odotan innolla sun postausta ranskalaisista vaatemerkeista! Hyva lista;) Ihan halpiksia ja glitterin polyisia lisaisin Miss Coquine, Pimkie ja Shana.

Ihanaa että joku muukin kuin minä innostui live-kokkaamisesta ! Ainoa pulma hommassa on sen spontaanisuus eli keksin asian ollessani jo hellan ääressä uusi resepti hyppysissäni... yritän huhuilla etukäteen seuraavasta tempauksesta.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.