« juillet 2012 | Accueil | septembre 2012 »

Phishing EdF bleu ciel * Tietojenkalastelua sähköfirman nimissä

Bien vu la tentative de phishing au nom d'EdF bleu ciel : essayer de faire croire qu'à la fin des vacances le paiement de la facture d'électricité aurait été refusé par mon établissement bancaire !

Voici le joli spécimen pour jouer au jeu "combien de fautes de français trouves-tu" :

Phishing-hameconnage-edf

De surcroît l'établissement bancaire devrait en général être le premier à nous en informer, non ? Quand on clique sur le lien "Regler votre facture", on tombe sur un site obscure qui arbore fièrement le logo d'EdF bleu ciel mais demande un peu trop d'infos :

Phishing-url

Et le plus drôle, si on cherche le directeur de la relation clients en question sur Google, il aurait également ce même poste chez Free, ainsi que chez Orange (où il est pour de vrai)... ils ont de l'humour, ces loustiques.

     *   *   *

Lomien (ja rahojen) loppuessa onkin otollinen hetki yrittää kalastella sähkölaskujen maksuja pahaa-aavistamattomilta ressuilta ! Aika vakuuttavan näköinen meili ilmoittaa kylmästi "pankkinne hylänneen maksutapahtuman" ja uhkailee katkaisevansa sähköt jollei maksua kuulu 2vk sisällä !

Ylläoleva meili on varsin uskottava - jollei huomaa että 1) pankin nimeä ei mainita - yleensä se on kai pankki joka ilmoittaa asiasta, ja 2) viesti on tupaten täynnä virheitä, mutta jotka huomaa vain jos hallitsee taivutusmuodot ja deklinaatiot. (Bing-käännös ?! Hih.)

"Maksa laskusi" -linkki vie outoon osoitteeseen jossa komeilee kyllä sähköfirman logo, mutta udellaan vähän liikaa tietoja (en voinut vastustaa kiusausta kurkata mitä siellä oli...).

Ja huumorintajuakin huijareilla löytyy : jos googlettaa allekirjoittaneen asiakaspalvelun pomon, oikean teleoperaattoriduuninsa lisäksi hän olisi heidän kilpailijallaan samoissa tehtävissä, kuten myös sähköfirman asiakaspalvelun johdossa. Ratkiriemukasta - heillä oli varmaan hauskaa tuota suunnitellessa !


Paluu Pariisiin * De retour à Paris

Les vacances sont terminées... en attendant le retour des hommes qui ne rentrent que ce WE, j'occupe mes soirs entre la télé finlandaise et le tri des photos. Entre nostalgie et tendresse ; souvenirs et bribes d'avenir.

Larochelle-gare

Lomat ovat lopullisesti ohi osaltani... miehet palaavat vasta viikonloppuna ja käytän iltani TVkaistan ja valokuvien selaamiseen. Nostalgiaa ja haikeutta ; muistoja ja tulevaisuuden siintoa.

Nostalgia


Vélo pour la santé * Hyötypyöräilyä

Bike-fat-vs-money

Tätä elämänviisautta on vaikea kääntää, mutta todettakoon että pyöräily syö rasvaa ja säästää lompakkoa, kun taas autoilu syö rahaa ja lihottaa rasvakerroksia.

     *     *     *

Cette maxime est un vrai challenge de traduction, mais disons que le vélo brûle des graisses et économise des sous, alors que la voiture brûle les sous et économise la graisse.