Weecos shopping durable - kestävän kulutuksen shoppailua
Brillez la nuit * loistavia iltoja

Facebook-ryhmä Pariisittaret tarttuu toimeen * Entraide à la Finlandaise via Facebook

Iltalehti-siru-viruuMuutama päivä sitten Iltalehden skandaalinkäryisestä jutusta "Siru viruu pariisilaisessa sairaalassa" sai käsityksen, että ulkomailla sairaalaan joutuva on oman onnensa nojassa vakuutusten ja kaikkien hylättynä.

Pariisittarien Facebook-yhteisö päätti heti asiasta kuultuaan ryhtyä selvittämään asiaa ja auttamaan. Kävi ilmi mediassa olleen aivan virheellistä infoa, ja että potilas oli saanut sairaalaan luettavaa alusta alkaen, häntä otiin käyty tapaamassa säännöllisesti eikä suinkaan hylätty sairaalaan.

Iltiksen juttu oli varmaankin lähinnä hyväätarkoittava provosoiva sohaisu muurahaispesään, ja sen myötä on nyt toivottavasti löytynytkin hyväntekijä kustantamaan kotimatka Suomeen meriteitse, kunhan viimeinenkin jalkaleikkaus saadan hoidettua. (Stello kirjoitti mielenkiintoisen jutun aiheeseen suhtautumisesta, Irlantia ja Suomea vertaillen.)

Pariisittaret kävivät sairaalavierailulla piristämässä Sirua, mukanaan naistenlehtiä, pari kirjaa, Turkinpippureita ja etenkin hyväntuulista seuraa.

Sanottakoon mitä tahansa pahaa Facebookista, yhteisöllisyys ja tukiverkot pelaavat spontaanisti paljon tehokkaammin kuin aiemmin virallisten tahojen ohella, ja toivottavasti auttavat moisissa kurjissa tilanteissa aivan uudella tavalla.

     *     *     *

Hopital-georges-pompidouLa communauté Facebook de Finlandaises à Paris s'est mobilisée suite à un article dans un quotidien du soir finlandais au sujet d'une Finlandaise qui aurait été abandonnée dans un hôpital parisien depuis plus de trois mois, les assurances refusant de la rapatrier.

Il s'avéra que l'article était largement exagéré et provocateur - probablement aussi dans le but de remuer l'opinion publique et de faire bouger les choses. La patiente recevait des visites régulièrement, on lui apportait de la lecture et elle n'était donc pas abandonnée comme le prétendait le journal Iltalehti. L'article aurait toutefois eu le mérite de faire surgir un bienfaiteur qui chercherait à financer le rapatriement de la patiente via bateau, le transport en avion étant hors de question en attendant une dernière opération.

Les Finlandaises de Paris ont donc rendu visite à Siru, en apportant des magazines féminins finlandais, quelques livres, des bonbons de réglisse salée si appréciés au pays et surtout leur bonne humeur.

Malgré tout le mal qu'on puisse dire de Facebook, la solidarité et les réseaux de soutien émergent spontanément d'une manière toute nouvelle en se franchissant des circuits classiques, et permettent de venir en aide et de soutenir des compatriotes inconnus dans des situations délicates.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Kiitoksia Pariisittareille välittämisestä ja spontaanista tempauksesta ! Ehkä kaikki eivät tiedä että meillä on täällä myös oma tukiverkosto : ranskansuomalaisen seurakunnan Ystävärengas. Ystävät ovat ihmisiä jotka ovat sitoutuneet vapaaehtoiseen auttamiseen. He ovat myös vaitiolovelvollisia, siksi Facebook ei aina sovi viestintään. Jos haluat tulla Ystäväksi tai tarvitset itse apua kriisitilanteessa, ota yhteyttä : www.ranskanevl.fr

Emme tienneetkään, kiitos tiedosta ! Kuulimme fb:ssä että sitä kautta ja konsulaatin kautta oli ollut tukiverkkoa, ja me taas toimimme spontaanisti ja riippumattomina, epävirallisina hyvinä haltioina.

Kunnioitamme myös yksityisyyssuojaa ja olemme siitä hyvin tarkkoja, kuten ym postauksestakin käy ilmi. Ei skandaalinkäryä eikä liioittelua, vain pieniä arkisia juttuja.

=)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.