« septembre 2015 | Accueil | novembre 2015 »

Mistä bloggata (tai ei) * De quoi (ne pas) blogguer

Village_royalJulistan täten blogini vihavapaaksi alueeksi : täällä ei puhuta politiikasta, uskonnosta eikä urheilusta. Joku voisi ihmetellä aionko enää bloggata lainkaan, mutta kaikki lempiaiheenihan ovat vapaata riistaa. Blogi tosin on muutenkin aika hiljainen, mutta pärstiössä on sitäkin enemmän häiriötekijöitä, lähinnä kahden ensimmäisen aiheen tiimoilla. Mutta tässä siis loistava aasinsilta palata lempiaiheisiini !

Ensinnäkin pyöräily : vaviskaa autoilijat jos parkkeeraatte pyörätielle tai ette kunnioita etuajo-oikeuttamme. Hyötyliikuntana ja huvina harrastettua pyöräilyä ei tietenkään voi samaistaa urheiluun, ja politiikkaa hipova yhteiskunnallinen vastuu ja kestävän kulutuksen tukeminen sallittakoon rajatapauksina, jos tapaus niin vaatii.

Ammoinen lempiaiheeni oli koulu ja oppimisen ilo, jota ranskalainen alakoulu yritti parhaansa mukaan lapsissani nujertaa. Nyt molempien ollessa jo yläkoulussa (mihin katosivatkaan suloiset pligaat ?!), olisi ehkä aika analysoida muutamaa positiivistakin piirrettä paikallisissa opinahjoissa. Mutta kieltenopetus on todellakin takapajuista, enkä käsitä miten joku voisi muka oppia kieliä opettelematta ulkoa sanastoa... mutta tästä joku toinen kerta lisää.

Metro_operaItsestäänselvyytenä mainittakoon kuningasaihe Pariisi, josta voi aina kirjoittaa ihania juttuja. Luvassa onkin matkailutunnelmia koska äitini on parhaillaan täällä ! Suunnitelmissa on haahuilla ympäri kaupunkia, napsia hulluna kuvia Instagram-tileillemme ja nauttia valon kaupungin tunnelmasta ilman turhia paineita.

Kun pääsin nyt taas bloggaamisen vauhtiin, lupaan olla lupaamatta että bloggaan entistä ahkerammin. Ne ovat niitä kuuluisia viimeisiä lauseita, joihin suurin osa blogeista loppuu... ;-)

     *     *     *

Velos_argentineMon blog est déclaré zone libre de politique, de réligion et de sport ! On pourrait s'étonner si je compte arrêter de blogguer du coup, mais tous mes sujets favoris restent éligibles.

Premièrement le vélo : tremblez automobilistes si vous vous garez sur les pistes cyclables ou nous refusez la priorité. Même si le sujet peut frôler les trois sujets que je viens de déclarer non grata, je me réserve le droit de parler de beaux vélos vintage et du sentiment de liberté qu'on éprouve en sillonnant la ville lumière.

Voici donc une parfaite transition pour le sujet roi, Paris. Cela tombe très bien, car ma maman est en visite à Paris cette semaine et nous allons flâner dans les rues en canardant et en profitant de l'ambiance automnale, parsemée de pauses thé et de quelques visites triées sur le volet.

Esplanade_defenseEt en dernier mon sujet favori, école et éducation. Maintenant que mes deux pligaa sont au collège, il serait temps d'analyser quelques points positifs également - mais j'y reviendrai ultérieurement.

Donc en attendant la suite sur ces sujets intarissables, rendez-vous sur ma page Facebook et sur Instagram !