Manchons pour vélo * Kädenlämmittimet talvipyöräilyyn
Picadillo à la cubaine

Prends ton vélo aka I'm an Instagram bike star !

J'étais très surprise et flattée d'être sollicitée pour figurer dans le panel de vélotaffeurs de Prends ton vélo sur Instagram  🚲⚡🧡

Olin todella imarreltu kun minua pyydettiin mukaan työmatkansa polkevien galleriaan Instagramissa, Prends ton vélo (vapaasti käännettynä "hyppää pyörän selkään") -tilin puitteissa. 🚲⚡🧡 

Maurelita_velotafeuse

L'article retrace mes débuts sur vélo, mes déclics, quelques conseils et même quelques révélations que je vous laisse découvrir ici !

Voici quand même un teaser :

Découvrir le portrait de Maurelita, c'est rentrer dans un univers, celui de son enfance à vélo, de ses sourires, de ses couleurs, de ses aventures par procuration avec le Club des cinq, de ses conseils dignes d'une influenceuse... un univers peuplé de vélos (...).

On comprend pourquoi Vaude l'a choisie comme ambassadrice. A la lire, on voit d'ailleurs qu'elle prend son rôle très au sérieux et elle a bien raison.

Sympa aussi de sa part de profiter de ce portrait pour mettre en avant une créatrice, qui appréciera le geste, je n'en doute pas.

Bref, embarquez vite pour Maurelita land, vous ne serez pas déçu·es.

 

Pour l'occasion, je fouillé dans mes archives pour en extraire cette photo souvenir avec mon fidèle Nopsa Kombi de cross et le nounours attaché derrière - tous deux jaunes vintage !

Tilaisuuden kunniaksi pengoin arkistoistani alla olevan kuvan, jossa viiletän rakkaalla Nopsa Kombilla nalle mukaan köytettynä pihalla, lapsuuteni vehreässä maalaismaisemassa, ja linkki postaukseen tässä.

Pia_velo

Artikkelissa on kyse pyöräilyurani alusta, miten hurahdin työmatkapyöräilyyn (vaikka nyt olenkin etätöissä) sekä muutama vinkki - ja paljastuskin. Instagramin käännös on suht ymmärrettävä, mutta ohessa kuvatekstit joita käännös ei kata :


Pyöräilykärpäsen purema

  • Pienenä asuin Suomessa metsän keskellä ja huristelin jo silloin kaikkialle pyörällä.
  • Herrasmiesfillaristini on vannoutunut työmatkapyöräilijä.
  • Jo pitkään olen tasapainoillut työmatkapyöräilyn ja etätyön välimaastossa.
  • Hyötypyöräilyä ostosten ja muunkin liikkumisen merkeissä ; lomalla La Rochellessa ja Suomessa visusti pyörän satulassa.
  • Kyllästyminen metroon, jumitukset, väenpaljous, ihmisten agressiivisuus...
  • Viimeinen naula oli korona, 100% etätöitä - ei enää julkisia !

 

Maagiset numerot

  • 6 pyörää joista Ranskassa koottu sähköavusteinen Eovolt, vanha vintage Motobécane Vitus 21 jonka kunnostimme nelin käsin muutama vuosi sitten.

  • 32 km (yhteensä) etätyömatka Pariisin halki vinottain, silloin harvoin kun enää menen konttorille.

  • 5 kuin Viisikko ; skidinä haaveilin että lähtisin pyörällä telttaretkelle huikeitten eväskorien kanssa jahtaamaan pahiksia taskulampun valossa vanhan linnan käytäville.

 

Kilpavarustelu

Yritän ostaa paikallista ja eettistä kun vain mahdollista.

Talven löytö on kädenlämmittimet ohjaustangossa, sävy sävyyn Eovolt-menokkini kanssa. Ei enää palele sormia talvellakaan !

Suurin ylpeyteni on olla saksalaisen ympäristöystävällisen Vaude-ulkoilutarvikemerkin lähettiläs ; tekninen trenssi, kädenlämmittimiin sopivat urheiluhanskat, shortsihame, sadesuojat polville ja etenkin ohjaustankolaukku johon mahtuu kaikki mahdollinen ja mahdoton sälä.

 

Tunnustuksia

En osaa ajaa pyörällä ilman käsiä enkä korjata puhjennutta rengasta, mutta minullapa onkin salainen ase shortsihameessani - sen pehmustuksen avulla voin ajaa lähes loputtomiin !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Onnittelut! 👍🏻 Mullakin meni nyt eka lyhytjuttu sähköpyörästä blogiin. 😊 Ihan hyvin alkanut harrastus, piti sen toki arvata etten oo siihenkään niin helposti koukkuuntuva kuin en about mihinkään muuhunkaan. Mutta hyvä aloitus.

Onnittelut sinulle spyörästä ; vakuuttavan oloinen malli ! Bosch-moottori kuten siipalla näemmä ? Kerro sitten mitä tykkäät, ajat varmaan enemmän ja hurjemmin kuin minä näitä kauppareissuja.

Kiva lukea muittenkin kokemuksia, työn alla blogipostaus vuoden käytön jälkeen - mutta sitä ennen huoltoon koska pientä säätöä vaaditaan kun vielä takuu pelaa.

Kiiiiits! 😊 Täällä on niin kuullut pyörävarkauksista (pojaltakin vietiin) joten eniten varmaan näitä maisema/kuntoilurinkejä tulee tehtyä, kun ei uskalla jättää sitä mihinkään kaupan eteen.

Ajoakin on tullut vasta nämä mainitut 4 krt ja nyt alkoi lumisade, jota ainakin tulevina 3-4pv joten pyörä odottaa vielä. Luult kokemuspostausta varten en malta odottaa vuotta. 😃

Voi ei, sielläkin alkaa varastelut ? Veljenpojalta vietiin koulun pihalta, mutta tosiaan pitäisi olla (kunnon) lukot.

Pariisissa jopa U-lukkoja vedetään rälläkällä keskellä kirkasta päivää, luin juuri Twitteristä miten puolitutun Trek oli viety 10 minuutissa vaikka vahti kampaajalta ikkunasta. Kaksi lukkoa alkaa olla minimi, mutta kamala roudaaminen... ja rasittava lukita aina.

Muistan miten ammoin siipan vintage-prätkää yksin ajellessa en uskaltanut pysähtyä, koska en ollut lainkaan varma saisinko kikattua uudelleen käyntiin eli vähän sama meininki ! Hahah. 😃😃😃

U-lukko taitaa kuitenkin olla se tehokkain, ens vkolla tulee paksumpia, joten otan sellaisen ja runkoon kiinnitys, niin on aina mukana. Lisäksi meinaan hankkia jarrulevyyn tulevan lukon, joka huutaa jotain 110 dB kun sitä liikuttaa. Kysyy hermoja varkaalta jos on porukkaa lähellä. 😄

Miehelläni on myös tommoinen hälytysvimpain, olen saada kohtauksen kun kokeilee sitä... Ajattelin lisätä U:n ohella runkolukon, hidastaa hommaa ja vaatii erilaisia työkaluja. Ja U runkokiinnityksellä on paras, ja kannatta aina lukita korkealle ettei saa kammettua maasta voimaa sen rikkomiseen.

Nimim mitäs me vainoharhaiset. =D

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.