« Gadget techno sur mesure / Teknojippu joka makuun | Accueil | Blogituttavuuksia »

31 janvier 2008

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hmm. Mielestäni facebookissa on yksityisyyden kannalta hyvää juuri se että 'vieraat' eivät näe tietojasi. 98% facebook ystävistäni on 'oikeita' ystäviä, eli ihmisiä jotka tietävät nämä jutut minusta muutenkin. Minusta on hyvä juttu että voi itse päättää kuinka paljon jos ollenkaan haluat niin 'ei-ystävien', kuin eri asteisten ystävienkin näkevän profiilistasi.

Minä taas pistän usein siviilisäätyni esille juuri siksi, että se pitää kaiken maailman kosiskelijat loitolla. Se, että kertoo olevansa varattu, vähentää kummasti epämääräisten lemmenkutsuviestien määrää.

Minulla on joitakin "ystäviä" työn puolesta jotka näkevät vain rajatun profiilini, sekin on todella kätevä kun en toisaalta kehtaa kieltäytyä ystäväkutsusta...

Tuntemattomien kutsuja tms on tullut ehkä kolme elokuisen kirjautumiseni jälkeen, eli aika olematonta häiriköinti.

Niin ja olen tunnistanut sen oikean Jérôme Kerviel -profiilin, se on se ilman kuvaa ja vain neljä ystävää. Ranskan pörssin kaataja menetti kuulemma 7 kaveria kertaheitolla skandaalin paljastuessa...

Olen itsekin alkanut miettiä, mitä kaikkea Facebookissa uskaltaa itsestään kertoa. Alussa täydensin innostuneena kaikki mahdolliset tiedot, sittemmin olen poistellut sitä sun tätä.

Toisaalta kaikki ystäväni ovat sellaisia, jotka tunnen joko henkilökohtaisesti tai sitten blogimaailmassa, ja joka tapauksessa suurimman osan tiedoistani saa selville blogistani. Facebookissa olevissa kuvissani en taas yleensä esiinny itse; jos palvelua kiinnostaa väärinkäyttää kuvaa Aixin kaupungintalosta tai veljeni koirasta, niin siitä vaan... :) Jotenkin tuntuu, ettei minussa ole mitään niin kiinnostavaa, että kukaan viitsisi käyttää Facebook-tietojani vahingollisesti.

Jotain rajaa sentään: ikinä en laittaisi osoitettani tai puhelinnumeroani kaikkien näkyville! Meiliosoitteenkin taidan mennä poistamaan saman tien, vaikka se varmaan jo onkin kaikkien ystävieni tiedossa.

Huomasinpa muuten juuri tänään, että mulle oli tullut newsletter joltain sellaiselta applikaatiolta, jonka olen poistanut omasta facebook-profiilistani jo ajat sitten. Eli ilmeisesti ne applikaatiot siirtelevät profiilitietoja omille sivustoilleen ja tekevät sinne profiileita, jotka eivät sitten katoa yhdessä sen applikaation kanssa.

Omalta osaltani ratkaisin poistamalla profiilini ts. deaktivoimalla sen. Koko Facebook rupesi tympimään, tuli itsekin tirkisteltyä toisten profiileja ja ystäviä ai-nuokin-tuntee- tyyliin. Mietin sitten, mitä kaikkea itsestäni kertomat, vähäisetkin asiat kertovat muille - enkä halunnut kertoa mitään, vaikken nyt olekaan mielenkiintoinen tai haluttava kohde minkäänlaiselle häirinnälle:) Joku tuossa koko ideassa tökkii pahasti. Oma innostukseni kesti 3 viikkoa ja 4 päivää, sitten riitti.

Haastoin sinut uusia blogituttavuuksia bongaamaan : )

Jee huisa, otanpa kerrankin vähän aikaa kahlailla uusia blogituttavuuksia kurkkimassa ; kun näitä nykyisiäkin on jo iso liuta ja kaikki koukuttavia, koskas sitten nukutaan ?

;-)

Mua eivät tuntemattomat ole toistaiseksi naamakirjassa häirinneet. Mutta toinen ilmiö on vähän ihmetyttänyt: vanhojen tunsin-tuonkin-kai-joskus-tuttujen yhteydenotot! Siis sellaisten, joiden kanssa on ehkä jonkun tutun kautta tuntenut ja käynyt kerran tai pari samoissa kotibileissä 10 vuotta sitten. Ihmisiä, joiden kanssa kadulla moikattiin, mutta ei pysähdytty juttelemaan. Kontakti oli, mutta oikeasti ei koskaan tunnettu. Tuntemattomien yhteydenotot sentään voisi ihan hyvällä omallatunnolla ignoroida, mutta jos noille - jotka sentään joskus on IRL tavannut - jättää vastaamatta, niin olisi kai aika epäkohtelias? Minä olen liian "kiltti" hylätäkseni noiden ihmisten yhteydenotot, mutta itsekseni kihisen ja mietin mitä ihmeen järkeä koko touhussa on!

Juuri noita puolipakollisia tuttuja varten käytän rajattua profiilia ; en näytä esim blogieni osoitteita enkä boozemail tms juttujani.

Kiltti kun kiltti, eihän sitä voi pahoittaa toisen mieltä... (potee samaa !)

l'overdose Facebook approche, l'engouement n'est plus aussi important. un petit post sur le sujet sur mon blog! Je suis entièrement d'accord avec toi, il faut rester prudent!Bonnes vacances!!

Merci ! Je profite à fond de la poésie sous toutes ses formes...

Quant à FB, il faut en extraire ce qui nous sert et ignorer le reste - mort aux superwalls et autres pollueurs.

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)

Follow

serial nappulat

Stats